02-03-08

Sono arrivati i carciofi ....!

Ma belle -soeur  Graziellla et ma copine Piera m'ont envoyé LES ARTICHAUTS  ,ne pas n'importe qeul artichaut , non , Lo Spinoso Sardo et qui connait  Il Carciofo Sardo ,sait que je ne suis pas entrain d 'exagérer ! Un goût INCONFONDIBILE !! Quand les pacquets sont arrivés , c'était comme  le Père Noël qui porte les cadeaux aux braves enfants .. ,suaf que nous , Raffaele et moi , on rêvait déjà le Risotto qu'on allait se préparer avec ces artichauts !!A essayer aussi cru avec la Bottarga et notre Pane Carasau

Heerlijk  , ik heb een risotto gemaakt van deze on.ge.loof.lijk heerlijke  Sardijnse artisjokken ,waar me nu nog het water van in de mond komt als ik eraan denk...!  En..we zijn deze keer niet egoïstisch geweest , wij hebben ook  deze Carciofi Sardi op de kaart gezet  ,zodat enkele onder jullie deze HEERLIJKHEID ook eens kunnen proeven ! We maken er ook wel eens een pasta mee ,maar ik vind  dat de smaak van deze  fantastische groente  ,beter tot zijn recht komt in een échte , en heerlijke risotto...

En natuurlijk ook rauw geëten zijn deze een delicatesse , en  niet te vergeten  hoe gezond ze zijn (ik probeer  er een  paar  links bij te  halen)onder andere vanwege de grote hoeveelheid minerale zouten die ze bevatten. De bittere smaakstoffen stimuleren de spijsvertering. Verder sterken artisjokken de lever, voeren ze gifstoffen af en verlagen ze het cholesterolgehalte  etc etc

Mijn schoonzus Graziella  suggereerde me deze middag ,om ze rauw ook eens te proeven met flinterdunne  sneetjes Bottarga , een niet te "zuinige" hoeveelheid van onze -of course - olio extra Vergine  Sardo en de onmisbare  Pane Carasau... mmmmhhhh , che buono !!

 Graziella , mia cognata , mi ha telefonato oggi e mi ha promesso di mandarmi " altri due" carciofi (lei , e Piera nostra amica ,hanno una "technica"  per fargli arrivare FRESCHI _FRESCHI  qui  da noi .in Belgio, come ?.....ssssht...segreto sardo !!) e mi ha suggerito di assagiarli  crudi , con della Bottarga tagliata sopra sottile , sottile ,  innaffiato con il nostro olio di oliva extra vergine  SARDO e perchè no ,con un po di pane carasau..(anche per i nostri amici Italiani ,ho trovato un site *, dove foto per foto , si fa veder come si fa oggi , il pane carasau) 

And also for our english friends , how can I not  share with  you these "tastefull moments" ..I was telling everybody about the artichokes that my sister in law and also Piera my sardinian friend send us this week.They arrived by post  in only two days,(from sardinia!) as fresh as  if they were just picked  , and  we shared them with some of  our Dolce far Niente clients ! I made a SUPER Risotto ,and even Raffaele , who is  a difficult "taster" , said that it was one of the best risotto's he ever had in his whole life !But one can hardly "go wrong" , if you have the right "product" ,Il Carciofo Sardo or also  known as  Lo Spinoso Sardo , -without  no doubt , the best artichoke you  can find - I think  there's really nothing to it., raw , risotto ,with pasta etc etc .there are so many ways to taste this wonderfull vegetable...But are you asking for my  special recipe now ??  I'm sorry ,  as long as I have my restaurant , I'm keeping my recipes for myself...but   ; you can always come over  and taste them of course...

time for the kithcen now , via , in cucina adesso , en nu vlug naar mijn keuken , allez , vite en cuisine maintenant...!

19:02 Gepost door dolce far niente in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.